Over Pascal Raes, manager van Your Car

Wanneer heeft u Your Car opgericht ? En waarom ?

In juli 2002. Ik heb eerst ervaring opgedaan als aankoper bij een groothandelaar in Brussel. Vervolgens heb ik de commerciële afdeling voor mijn rekening genomen bij een Volvo-verdeler. Nadien begon het te kriebelen om op mijn eigen benen te staan. Op deze manier kon ik iets opstarten met mijn eigen visie en met wat ik geleerd had van anderen. Ik had altijd al interesse in de B2B en wou dat graag combineren met mijn passie voor auto’s. Uiteindelijk bleek deze combinatie een uitstekende formule te zijn, na 13 jaar in deze sector zijn er al meer dan 2500 wagens verkocht bij Your Car.

Hoe selecteert u de auto’s die u verkoopt ? Wat zijn de criteria ?

Het belangrijkste is dat het een wagen is uit het topsegment met een kristalheldere onderhoudshistoriek en 100 % ongeval vrij, ik koop nooit bij een onbekende verkoper. Ik koop uitsluitend de overnames die worden aangeboden bij de officiële merkdealers uit het topsegment, de klanten die een wagen die ze nieuw kochten komen inruilen voor de volgende nieuwe wagen van hetzelfde of een ander topmerk, of soms hebben ze bij hun merkdealer een wagen gekocht die niet bij hun persoonlijke behoeften past en doen ze hem terug van de hand. Op deze manier kunnen wij een grote selectie aanbieden van eerste-hand wagens in topconditie.

Wat maakt het verschil bij Your Car ?

Onze persoonlijke aanpak en het begrijpen van de wensen van onze klanten. We vinden het belangrijk dat onze klanten met een wagen naar huis gaan dat voldoet aan al hun verwachtingen en behoeftes. Ik kies steeds wagens zorgvuldig uit voor mijn klanten, zoals ik het voor mezelf zou doen. Wanneer een autoliefhebber bij ons de showroom binnenstapt is het zoals een kind dat een snoepwinkel binnenstapt. Ik vind het geweldig als een klant me bedankt na hun aankoop en laat weten dat het een genoegen was om bij ons te kopen. Het is op deze momenten dat ik weet dat wat ik doe een verschil maakt voor anderen.

Waarom hoge gamma wagens?

Ik weet nog dat ik begon met vier kleine wagens op onze vorige lokatie met verkoopprijzen tussen de 4000 en 8000 euro. Nu bieden we een 30-tal topsegment wagens aan die in een prijscategorie zitten tussen de 30000 en 200000euro, soms nog duurder. We hadden onze eerste Porsche in 2005, die nogal opviel tussen alle Peugeots en andere wagens die we toen in stock hadden. Langzaam aan hebben we ons aanbod uitgebreid met meer en meer premium wagens. Tot eind 2008, toen de economische crisis uitbrak, kocht de middenklasse vooral wagens uit het midden segment. We merkten dat die kleinere en midden klasse wagens moeilijker waren om te verkopen tegenover de topsegment wagens. Uiteindelijk kwam dat goed uit als liefhebber van de topsegment wagens en we ons daar meer en meer gaan op toeleggen.

Verkoopt u ook wagens in het buitenland?

Ja, natuurlijk. Wanneer iemand op zoek is naar een luxewagen beperkt die zich zelden tot zijn eigen land, zeker in landen waar het aanbod in dit segment klein is. Het internet maakt het makkelijk om effectief te vinden waar je naar op zoek bent. Op deze manier hebben we de mogelijkheid om wereldwijd te verkopen.

Onze showroom